Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O polițistă, "victimă" a traficului de ființe umane în Germania - Video

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Internațional Chișinău
Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără din țara noastră a fost reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău după ce intenționa să însoțească până în Germania o victimă a traficului de ființe umane.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. O tânără a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău. Ea este suspectată de trafic de ființe umane. Aceasta a fost reținută în timp ce intenționa să părăsească Republica Moldova cu o potențială victimă. Reținerea acesteia, dar și toate acțiunile de documentare au fost desfășurate de ofițerii de investigații din cadrul Poliției de Frontieră și reprezentanții Direcției de Poliție Chișinău, sub coordonarea Procuraturii municipiului Chișinău.

Lilian Levandovschi - Sputnik Moldova
Traficul de ființe umane, la el acasă în Moldova. Cum poate fi eradicat fenomenul

Tânăra care a fost reținută are 25 de ani și este originară din Republica Moldova. Ea găsea victimele, le perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea tinerelor în Germania. Aceasta făcea parte dintr-un grup criminal, iar din contul membrilor perfecta pașapoartele pentru plecarea în străinătate şi alte acte necesare pentru aflarea tinerelor în Uniunea Europeană. Veniturile promise de traficanți victimelor se ridicau anual la aproximativ 75.000 de euro de persoană.

Pentru a fi documentate acțiunile membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o polițistă în calitate de investigator sub acoperire. Astfel, învinuita a fost urmărită până în momentul îmbarcării sale pe cursa Chișinău – Dortmund, Germania. Tânăra o însoțea pe polițistă, care avea rolul de victimă și, conform schemei, femeia urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane, cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Republica Moldova continuă să fie o sursă a traficului de ființe umane

În luna mai a fost inițiată operațiunea de destructurare a grupului criminal specializat în trafic de ființe umane. Din acesta făceau parte moldoveni și români, stabiliți cu traiul în Germania. 

Suspecții identificau tinerele pe rețelele de socializare. Aceștia le ademeneau cu bani și condiții de trai decente în Germania. Ulterior, ajungând la destinație, le preluau alți membri ai rețelei internaționale de trafic de ființe umane pentru a fi adăpostite în apartamente închiriate cu acest scop.

Tânăra reținută pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, din data de 29 noiembrie 2019. Măsurile procesual penale continuă pentru a fi identificați toți membrii grupării și tragerea lor la răspundere.

Tânăra riscă o pedeapsă cu închisoare până la 15 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0