Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Luni începe marea curățenie în Capitală: Ce spun cei de la primărie - Detalii

© Sputnik / Osmatescogunoi
gunoi - Sputnik Moldova
Abonare
Întreprinderile municipale se pregătesc pentru marea curățenie de primăvară în Capitală. Lucrările vor dura până în data de 17 aprilie.

CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Capitala intră de luni în curăţenie generală. Toate cartierele, spaţiile verzi şi străzile vor fi salubrizate. Potrivit șefului Direcției locativ-comunale, Ion Burdiumov, o dispoziție în acest sens urmează să fie semnată de primarul general al Capitalei, Ion Ceban. 

”Curățenia de primăvară în Capitală va începe luni, 9 martie și se va desfășura până în data de 17 aprilie. Toți vor fi implicați în acest proces: preturile de sector, regia Autosalubritate, agenii economici, gestionarii fondului de locuințe, asociația de gospodărie a spațiilor verzi, combinatul Servicii Funerare, Exdrupo”,  precizat pentru Sputnik Moldova șefului direcției locativ comunale, Ion Burdiumov. 

Potrivit lui Ion Burdiumov, vor fi curățate 2614 de garduri, pilonii, stațiile de așteptare și panourile publicitare. Vor fi reparați și văruiți 117 pereți de pe terenurile de acumulare a deșeurilor menajere. La fel, vor fi reparate 291 de camere de acumulare a deșeurilor menajere și 171 de uși ale blocurilor locative. În toată Capitala vor fi curățate 130 de hectare de gazon și 9100 de copaci. 

Старый Орхей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orheiul Vechi și Țâpova se va face curățenie generală

De asemenea, vor fi curățate râurile și lacurile din Chișinău - o fâșie riverană cu o suprafață de 18,6 hectare, inclusiv abia râului Bâc. Potrivit reprezentanților Direcției locativ-comunale, vor fi curăţate şi reparate 16 camere de captare a izvoarelor și vor fi salubrizate 275 de hectare de spații verzi (parcuri și scuare publice).  

Primăria se va ocupa și de curățarea a 62.570 de plantaţii de trandafiri. În plus, vor fi amenajate şi salubrizate rampe de depozitare a deşeurilor, vor fi amenajate şi salubrizate 10 cimitire şi teritoriile adiacente și vor fi salubrizate 221 de teritorii aferente instuţiilor de învăţământ. În plus, vor fi plombate gropile și vor fi lichidate gunoiştile neautorizate. 

Fluxul de știri
0