Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Orheiul Vechi și Țâpova se va face curățenie generală

© Photo : Игорь ВзоровСтарый Орхей
Старый Орхей - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai de amploare lucrări de salubrizare se vor desfăşura în Moldove la sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie.

CHIȘINĂU, 11 mar — Sputnik. Organizațiile obștești din Moldova i-au chemat pe toți cei care nu sunt indiferenți faţă de situaţia ecologică din Moldova să participe la salubrizarea teritoriilor rezervațiilor naturale de la Orheiul Vechi și Țâpova. Acest lucru a fost anunțat de organizatorii acțiunii în cadrul unei  conferințe de presă care a avut loc la centrul de presă al Agenţiei de ştiri şi radio Sputnik Moldova.

Potrivit acestora, la 27 martie acțiunea se va desfăşura la Orheiul Vechi, iar la 3 aprilie — la Țâpova.

Vedeţi aici de ce "Orhaiul Vechi" nu va fi inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO>>>

"Toți cei cărora nu le este indiferent trecutul nostru istoric și prezentul minunat sunt invitați la o acțiune ecologică de salubrizare a acestor frumoase terenuri. Spre regret, deşeurile de acolo încă nu sunt evacuate la rampele de gunoi. Intre timp, locuitorii aruncă deșeurile ca şi mai înainte, în râu și în locuri nepermise, poluând mediul", a subliniat activistul obștesc Nina Dimoglo.

Alecu Reniţă, preşedintele Mişcării ecologiste - Sputnik Moldova
Societate
Ecologiştii bat alarma: natura Moldovei este supusă distrugerii

Principalul organizator al acțiunii este complexul turistic "Villa Etnica".

"Ei au organizat și până acum acțiuni de acest fel și se străduiesc să respecte curățenia și ordinea la Orheiul Vechi și la Țâpova. Noi organizăm de multe ori acțiuni ecologice comune. Ultima a avut loc în noiembrie 2015. Atunci a fost lichidată gunoiștea de lângă mănăstirea rupestră", a mai menţionat Dimoglo.

Tot în toamna anului 2015, cu forțele voluntarilor, a fost organizată o acțiune de salubrizare a defileului de la Țâpova.

Președintele organizației ecologice "Ecodava", Oleg Sclifos, a comunicat că organizația pe care o conduce a iniţiat în repetate rânduri acţiuni de salubrizare a rezervațiilor naturale din Moldova.

"Noi am întocmit chiar niște hărți ecologice ale acestor zone și le vom folosi în continuare", a precizat Sclifos.

Fluxul de știri
0