Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul oficial UE depistat cu coronavirus la Bruxelles – toate şedinţele, anulate

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Un oficial al UE, care lucrează la sediul administrativ din Bruxelles al blocului, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat un purtător de cuvânt.

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik, Doina Crainic. „Avem confirmarea cazului”, a spus purtătorul de cuvânt Dana Spinant, care a adăugat că relatările potrivit cărora un oficial de sex masculin care lucrează la Agenția Europeană de Apărare a contractat virusul sunt adevărate și că s-au întors recent dintr-o călătorie efectuată în Italia, potrivit RT

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul dezvăluie cum este protejat Putin de coronavirus
Ca măsură de precauție, Agenția Europeană de Apărare (EDA) a anulat până pe 13 martie toate reuniunile programate la sediul său. De asemenea, agenția a anulat reuniunile externe până la jumătatea lunii martie.

Se relatează că oficialul EDA care a contactat coronavirusul s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu un grup de aproximativ 30 de oficiali din alte instituții ale UE.

Autoritățile sanitare belgiene au confirmat marți un număr de cinci noi infecții, ceea ce a ridicat numărul total la 15 cazuri de infecţie. Trebuie încă să se confirme dacă oficialul UE se află printre acestea.

Toate cele cinci persoane infectate s-au întors recent din Italia, potrivit serviciului de sănătate publică FPS Sante. Două cazuri sunt rezidenți din Flandra, două din Valonia și unul din Bruxelles, toate prezentând simptome „moderate”.
Fluxul de știri
0