Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veteranii de război vor beneficia de poliță de asigurare medicală gratuită

© Sputnik / Miroslav RotariПротест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре
Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței de astăzi a fost aprobat avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Veteranii de război au fost incluși în categoria de persoane asigurate de către Guvern. Avizul asupra proiectului de lege pentru modificarea legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri.

30-летия вывода советских войск из Афганистана - Sputnik Moldova
Politică
Alocații mai mari pentru veterani războiului de independență și ai celui din Afganistan

Totodată, proiectul hotărârii Guvernului privind aprobarea proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative prevede majorarea cuantumului alocaţiei lunare de stat de la 250 lei la 500 lei soţilor/soţiilor participanţilor la cel de-al doilea război mondial sau la acţiuni de luptă în timp de pace căzuţi la datorie, a persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului, dar și a participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Cheltuielile necesare încadrării beneficiarilor în Sistemul Asigurării Obligatorii de Asistenţă Medicală vor fi acoperite din contul și în limita transferurilor de la bugetul de stat pentru categoriile de persoane asigurate de Guvern, iar cele pentru plata alocației lunare de stat majorate vor fi acoperite din mijloace financiare care urmează a fi alocate suplimentar din bugetul de stat și se estimează la circa 1.5 milioane de pentru șase luni ale anului curent.

Fluxul de știri
0