Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alocații mai mari pentru veterani războiului de independență și ai celui din Afganistan

© Sputnik / Miroslav Rotari30-летия вывода советских войск из Афганистана
30-летия вывода советских войск из Афганистана - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, în lectura finală, modificări la legea cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Proiectul prevede majorarea etapizată a alocațiilor lunare de stat ale participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state.

Bancnote de 200 de lei - Sputnik Moldova
Societate
În Moldova vor fi acordate alocații pentru merite deosebite

Alocațiile respective vor fi majorate de la 100 la 300 de lei lunar începând cu anul 2020 și până la 500 de lei lunar – începând cu anul 2021. Deputații admit că, pe viitor, alocația respectivă ar putea fi indexată anual.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, peste 35 500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări, se vor bucura de protecția socială suplimentară din partea statului.

Inițiativa legislativă de majorare a alocațiilor aparține unui grup de deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova. Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012.

Fluxul de știri
0