Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Părerea analiștilor politici: De ce Andrei Năstase vrea să candideze la prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Analiștii politici Constantin Olteanu și Ian Lisnevschi și-au expus părerea pentru Sputnik Moldova referitor la intenția lui Andrei Năstase de a candida la prezidențiale.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Liderul PPDA Andrei Năstase a anunțat că va candida la prezidențiale din din toamnă. Sondajele arată că favoriți pentru această funcție ar fi colega sa din blocul ACUM Maia Sandu și actualul președinte, Igor Dodon. Analiștii politici Constantin Olteanu și Ian Lisnevschi și-au expus opiniile pentru Sputnik Moldova referitor la intenția politicianul de a se înscrie în cursă. 

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
De ce protestele ar putea fi un colac de salvare pentru Sandu, dar nu-l ajută pe Năstase

”Nu știu dacă s-a dorit prin desemnarea lui Andrei Năstase pentru prezidențialele din toamnă să influențeze în vreun fel alegerile de la Hâncești. Nu cunosc care sunt calculele PPDA. Ar putea fi și asemenea construcții. Cred că totuși zvonurile ca Maia Sandu va candida în toamnă și prezența Maiei Sandu în vârfurile sondajelor l-au marcat și îl presează pe Andrei Năstase. De aici și această decizie de a candida în toamnă la prezidențiale”, a declarat pentru Sputnik Moldova Constantin Olteanu.

Ian Lisnevschi a precizat că a făcut anunțul mai devreme pentru a o pune în situație pe colega sa Maia Sandu. 

”A făcut anunțil mai devreme ca să o pună în situație pe colega sa. Din punct de vedere a tehnologiilor politice pentru acest politician este o decizie destul de bună pentru că noi am văzut cum acest politician din 2015, care a fost liderul opoziției, a pierdut practic toată susținerea și acum partidul pe care îl conduce este sub pragul trecerii în Parlament. De aceea trebuie să recapete acest procent. Evident că cel mai apropiat contracandidat este Maia Sandu. Se plasează pe același bazin electoral. Lupta merge între PPDA și PAS . Din punct de vedere politic este puțin incorect acest lucru. În politică se discută și trebuiau să discute cu Maia Sandu pentru un candidat comun, despre cine va fi candidatul”, a declarat pentru Sputnik Moldova Ian Lisnevschi. 

Andrei Năstase a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Potrivit sondajelor de opinie, principalii favoriţi ai cursei prezidenţiale sunt Igor Dodon şi Maia Sandu. Popularitatea lui Andrei Năstase, în aceleaşi sondaje, este în scădere, iar unii analişti fac trimitere la eşecul acestuia la localele din toamna anului trecut, la care funcţia de primar al Chișinăului a fost învins în premieră de un politician de stânga. 

Fluxul de știri
0