Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Veniturile Bugetului Public Național în 2020 le-au depășit pe cele din 2019

© Sputnikденьги
деньги  - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de astăzi a Guvernului a început cu informații referitoare la măsurile autorităților privind controlul contaminării cu coronavirus, dar și despre cazul de intoxicare în masă de la Comrat. Totodată, au fost prezentate informații ce țin de Bugetul Național.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Veniturile Bugetului Public Național în 2020 le-au depășit pe cele din perioada similară a anului  2019, cu un miliard 210 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în debutul ședinței Guvernului.

Засуха - Sputnik Moldova
Am ajuns la un dezastru: Ordinul premierului Chicu dat specialiștilor din agricultură

„Avem creșteri semnificative pe toate componentele bugetului, inclusiv la bugetele locale, dar și la bugetul de stat. În mod special vreau să remarc rezultatele Serviciului Vamal”, a declarat premierul Ion Chicu.

Ce ține de partea de venit pentru două luni cumulativ din 2020 pe dimensiunea bugetului de stat, principalii administratori de venituri sunt Serviciul Fiscal de Stat și Serviciul Vamal. Astfel, plățile administrate din activitatea Fiscului sunt în creștere față de aceiași perioadă a anului precedent cu 8,4%, ceia ce constituie 200 de milioane de lei. Ce ține de plățile administrate de Serviciul Vamal, creșterea este de 21,1%, adică de 580 de milioane de lei.

Bugetele locale, administrate de Fisc, sunt în creștere cu 88 de milioane de lei. Se atestă o creștere și la veniturile acumulate în bugetul asigurării sociale. Aceasta constituie suma aproximativă de 302 milioane de lei, mai mult decât anul precedent. Cu 80 de milioane de lei au crescut și contribuțiile de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Fluxul de știri
0