Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu, despre negocierile dintre PSRM și PDM privind formarea unei majorități parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariИон Кику Ion Chicu
Ион Кику Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a fost rugat de jurnaliști să comenteze decizia PSRM și PDM de a forma o majoritate parlamentară, dar și informațiile precum că anumite ministere ar putea fi cedate democraților.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu nu are informații cu privire  la discuțiile dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democraților privind partajarea anumitor ministere.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
PDM negociază cu PSRM intrarea la guvernare a democraților

Despre aceasta a anunțat premierul după ședința Cabinetului de Miniștri, dar a lăsat să se înțeleagă că acest lucru se va întâmpla.  

„Când este vorba de a crea o coaliție parlamentară, de regulă se partajează portofoliile în Cabinetul de Miniștri, funcțiile în agenții etc.”, a declarat Ion Chicu. El crede că deocamdată nu s-ar fi discutat despre cedarea anumitor ministere de către socialiști democraților.

Premierul mai spune că dacă în cadrul negocierilor dintre cele două partide nu va fi luată în discuție și funcția de prim-ministru, va veni cu poziția sa față de potențiali candidați la portofoliile de miniștri în ministerele care ar putea fi partajate.

Fluxul de știri
0