Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este bărbatul care a spart ușa Guvernului: Răspunsul veteranilor – Video

© Sputnik / Miroslav RotariVeteranii de război protestează în fața Guvernului
Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Combatanții de la Nistru susțin că bărbatul care a spart cu un buzdugan ușa din sticlă de la intrarea în Casa Guvernului „nu este veteran de război” și că nu le este clar cum a ajuns acesta printre protestatari.

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Bărbatul care a spart cu un buzdugan ușa din sticlă de la intrarea în Casa Guvernului nu este veteran al conflictului armat de pe Nistru din 1992, a declarat presei Anatolie Bîzgu, președintele Mișcării refugiaților din Transnistria.

Anatolie Bîzgu a spus că a privit el însuși imaginile video cu incidentul, apoi și-a consultat și colegii combatanți, iar răspunsul tuturor a fost că bărbatul respectiv „nu este veteran de război” și că nu este clar cum a ajuns printre protestatari.

„Eu nu-l cunosc. (...) Dar, evident, a încălcat legea și legea prevede sancțiuni pentru astfel de acțiuni”, a adăugat Anatolie Bîzgu.      

Reamintim că luni, 2 martie, unul dintre participanții la protestul veteranilor a spart cu un buzdugan ușa din sticlă de la intrarea în Casa Guvernului. Respectivul a fost oprit de polițiști.

© Sputnik / Miroslav RotariVeteranii de război protestează în fața Guvernului
Cine este bărbatul care a spart ușa Guvernului: Răspunsul veteranilor – Video - Sputnik Moldova
Veteranii de război protestează în fața Guvernului

Протест ветеранов вооруженного конфликта на Днестре - Sputnik Moldova
Protestul veteranilor conflictului de pe Nistru - Foto
Ofițerul de presă al Poliției Chișinăului, Natalia Stati, a declarat pentru Sputnik că pe acest caz a fost pornit un proces penal. Organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani elucidează circumstanțele acestui caz, iar la final se va decide dacă făptașul va fi pedepsit penal sau contravențional.

Inspectoratul General al Poliției informează, într-un comunicat de presă, că protestul organizat ieri de veteranii conflictului de la Nistru s-a desfășurat cu abateri. Potrivit Poliției, manifestanții au încălcat dreptul cetățenilor la libera circulație, prin blocarea transportului public pe mai multe artere, creându-le incomodități locuitorilor orașului, agenților economici și - cel mai grav - serviciilor de urgență.

Fluxul de știri
0