Manifestanții au înaintat mai multe cerințe: demisia Guvernului, alegeri parlamentare anticipate, îmbunătățirea condițiilor de trai ale veteranilor.
În timpul protestului, participanții au încercat să pătrundă în clădirea Guvernului pentru a transmite o petiție, care, printre altele, se cerea și „retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei”.
Protestatarii au fost împiedicați de polițiști și, la o nouă încercare de a intra în Guvern, unul dintre manifestanți a spart geamul de la ușa clădirii.
În timpul protestului, veteranii au blocat traficul pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada Alexandr Pușkin, pe segmentul Piața Marii Adunări Naționale.
Luni dimineață, conducerea țării a făcut un apel menționând că „toți locuitorii Republicii Moldova, clasa politică, mediul academic și societatea civilă trebuie să depunem eforturile necesare ca să depășim consecințele conflictului transnistrean toți locuitorii Republicii Moldova”.
Conflictul de pe Nistru a început în 2 martie 1992, în orașul Dubăsari, cu ciocniri între poliția moldovenească și miliția locală, iar în vară conflictul a degenerat în lupte de amploare la Tighina, unde au murit aproximativ o mie de oameni, zeci de mii au fost răniți. În iulie 1992, odată cu introducerea forțelor de menținere a păcii din Federația Rusă, a fost posibilă oprirea fazei armate a conflictului.