Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Duelul Diacov-Voronin continuă: Liderul comunist cere dosar penal pentru liderul PDM

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului 03.05.2018
Ședința Parlamentului 03.05.2018  - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PCRM Vladimir Voronin îi cere procurorului general inițierea unui dosar penal ca urmare a declarațiilor făcute de liderul PDM, Dumitru Diacov.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Polemica din spațiul virtual dintre liderul PCRM Vladimir Voronin și președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, ar putea să ajungă motiv pentru inițierea unui dosar penal. Vladimir Voronin a venit cu o solicitare către procurorul general Alexandr Stoianoglo, în vederea pornirii unei cauze penale privind tentativa de corupere a unor deputați, ca urmare a declarațiilor făcute de Dumitru Diacov.

Acesta declara anterior că Vladimir Voronin ar fi luat bani pentru pot deputați care au părăsit fracțiunea PCRM.

”Luând în considerare mărturisirea publică a politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor Domnului Dumitru Diacov, numirea celor 8 deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea a fiecărui dintre ei, de către cine și cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii”, este scris în demersul lui Vladimir Voronin adresat procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Voronin: Cei care au ”oligarhizat” țara fură în continuare ”de la gura copiilor”
Totodată, Voronin solicită ca în cadrul dosarului penal să aibă loc ”confruntarea celor 8 deputați și a domnilor Voronin și Diacov”.

Polemica dintre cei doi lideri politici a pornit după ce Vladimir Voronin a declarat la un post privat de televiziune că „Diacov i-a trădat pe toți” și că „democrații și toată clasa politică trebuie să scape de așa oameni ca Diacov”, în contehtul în care a fost rugat să comenteze recenta plecare a șase deputați din PDM.

Contactat de Sputnik Moldova ca să comenteze replicile lui Voronin, Dumitru Diacov a răspuns că deocamdată nu va face alte declarații la acest subiect. 

Fluxul de știri
0