Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vizita președintelui Igor Dodon la Bruxelles: Mai multe întrevederi importante

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon întreprinde o vizită la Bruxelles
Igor Dodon întreprinde o vizită la Bruxelles - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles. Șeful statului s-a întâlnit cu Maiestatea Sa Philippe.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprindere o vizită de lucru la Bruxelles. Oficialul a avut un șir de întrevederi importante, într care și cea cu Maiestatea Sa Philippe, regele Belgienilor.

”Am constatat cu satisfacție existența unui dialog activ între țările noastre și am optat pentru consolidarea în continuare a legăturilor din sfera politică, comercială și economică. Am remarcat importanța relațiilor dintre Republica Moldova și țările Benelux în legătură cu care am lansat propunerea de a examina posibilitatea organizării unei vizite la Chișinău a miniștrilor de externe ai celor trei state”,  scris Igor Dodon pe Facebook. 
© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Maiestatea Sa Philippe, regele Belgienilor
Vizita președintelui Igor Dodon la Bruxelles: Mai multe întrevederi importante - Sputnik Moldova
Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Maiestatea Sa Philippe, regele Belgienilor

Igor Dodon a salutat dezvoltarea continuă a contactelor bilaterale la nivel parlamentar și a evidențiat reuniunea productivă de la Bruxelles din 5 septembrie trecut cu președintele Senatului Belgiei, Sabine Laruelle.

Игорь Додон провел встречу с Председателем Венецианской комиссии Джанни Букиккьо, который находится с визитом в Республике Молдова. - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon dorește modificarea Legii despre Consiliul Superior al Magistraturii

”Am exprimat recunoștința guvernului federal pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile de implementare a reformelor în conformitate cu standardele europene. De asemenea, mizăm pe asistența autorităților belgiene competente în lupta împotriva corupției. În altă ordine de idei, am constatat implementarea insuficientă a potențialului comercial și economic existent, dat fiind că comerțul dintre țările noastre a scăzut, iar importurile din Belgia depășesc semnificativ exporturile”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

Președintele a salutat inițiativa de a organiza un forum de afaceri reciproc și a îndemnat investitorii din Belgia să participe la proiectele de infrastructură lansate în Moldova.

De asemenea, Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu ministrul-președinte al Valoniei, Elio di Rupo. Șeful statului și-a exprimat satisfacția în legătură cu nivelul actual al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Belgiei remarcând interesul țării noastre pentru extinderea cooperării, inclusiv la nivel de regiuni.

”Am salutat intenția comunității de afaceri din Valonia de a organiza un forum de afaceri în Moldova, în toamna anului curent. De asemenea, am remarcat atractivitatea țării noastre, sub aspect de hub regional, logistic și IT dintre Uniunea Europeană, CSI și Turcia”, a precizat președintele pe Facebook. 

O altă vizită importată a președintelui Republicii Moldova a fost cea cu Jan Jambon ministrul-președintele al Flandrei, regiunea cu cel mai avansat grad de industrializare a țării și una dintre cele mai dezvoltate din Europa.

Igor Dodon în ședință de lucru cu președinții și primarii a 16 centre raionale - Sputnik Moldova
Igor Dodon vrea industrializarea țării: Iată ce va face

”Am apreciat înalt relațiile bilaterale la nivelul guvernelor naționale, subliniind, totodată, interesul țării noastre pentru dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu regiunile Belgiei, în toate domeniile de interes comun”, a scris președintele pe Facebook. 

Președintele a salutat intenția cercurilor de afaceri de a efectua o vizită la Chișinău în toamna anului curent în vederea stabilirii unor contacte cu partenerii moldoveni. Totodată, președintele a optat pentru ca oamenii de afaceri din Moldova să efectueze vizite de răspuns în Belgia, inclusiv în Flandra.

Președintele a subliniat că partea moldovenească este dispusă să ofere comunității de afaceri din Belgia posibilități largi de cooperare regională datorită acordurilor de liber schimb ale Moldovei cu țările CSI, UE, Turcia și Europa de Sud-Est.

Fluxul de știri
0