Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei cazuri suspecte de coronavirus în Moldova: Situația în ultimele 24 de ore

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat trei cazuri suspecte de coronavirus de tip nou la persoanele care au revenit cu ceva timp în urmă din zonele de risc. În laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik.  În ultimele 24 de ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate coronavirusului. Informația a fost comunicată în cadrul ședinței din această dimineață a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu coronavirusul de tip nou.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Coronavirus: Veste descurajantă – o speranță de scăpare s-ar fi spulberat

În ultimele 24 de ore, 18122 de persoane au intrat în Republica Moldova ( frontiera terestră cu România  – 10350 de persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 4940 de persoane; frontiera Aeriană – 2832 de persoane).

La fel, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat trei cazuri suspecte de coronavirus de tip nou la persoanele care au revenit cu ceva timp în urmă din zonele de risc. În laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în ultimele 24 de ore, s-au adresat 36 de persoane - 26 de pacienți cu gripă au fost internați. Printre aceștia nu sunt suspecții de contaminare cu coronavirus. 

Autoritățile îndeamnă persoanele care revin în țară din zonele de risc se adreseze individual la medicul de familie pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform ordinului ministerului, medicul de familie va elibera, la solicitare, certificat de boală pentru a fi prezentat angajatorului.

Fluxul de știri
0