Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus: Veste descurajantă – o speranță de scăpare s-ar fi spulberat

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
O veste de ultimă oră arată că presupunerea conform căreia virusul moare la temperaturi ridicate pare a fi fost neîntemeiată, falsă

BUCUREȘTI, 2 mart - Sputnik, Evan Răutu. Presa internațională anunță primele cazuri de infectarea cu COVID19 în Indonezia.

O femeie şi fiica ei sunt primele cazuri confirmate din cea mai mare țară musulmană din lume, a anunţat chiar preşedintele statului, Joko Widodo.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Un nou caz suspect de coronavirus la hotarul cu Moldova

Conform aceluiași înalt oficial, cele două persoane s-a contaminat după ce au intrat în contact cu un turist japonez infectat cu acest virus.

Indonezia are peste 260 de milioane de locuitori – iar pericolul este foarte mare de răspândire a epidemiei, întrucât autoritatea statului nu este comparabilă cu cea din China, unde s-a intervenit în forță.

Dar, îngrijorarea e alta:  Indonezia e o țară cu temperaturi relativ ridicate. La momentul scrierii acestui articol, temperatura locală era de 31 de grade, iar minima nopții a fost de 24 de grade.

Ceea ce înseamnă că presupunerea că virusul moare la temperaturi ridicate pare să fi fost neîntemeiată, falsă. Altfel spus, e posibil ca o speranță de scăpare să se fi spulberată. Desigur, condițiile de umiditate față de România sunt diferite dar… nu este o veste bună – ci se poate spune că e una teribilă – mai ales în contextul unei țări cu populația uriașă a Indoneziei.

 

 

Fluxul de știri
0