ONU, despre situația refugiaților de la granița Turciei și Greciei

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaБеженцы на острове Лесбос в Греции
Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Abonare
Iată câte persoane au traversat frontierele Turciei și Greciei după ce Ankara a anunțat că nu va mai putea să restricționeze fluxurile de imigranți și refugiați spre UE.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. În primele două zile ale lunii martie, granița Turciei și Greciei a fost traversată de aproximativ 1400 de imigranți și refugiați, a declarat reprezentantul oficial al Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați (UNHCR), Andrei Mahechich, potrivit RIA Novosti.

După agravarea situației din regiunea siriană Idlib, Turcia a declarat că nu va mai putea să restricționeze fluxurile de imigranți și refugiați și și-a deschis frontierele cu UE, după care mii de imigranți s-au deplasat spre Grecia.

"Credem că doar 1.400 de oameni au trecut granițele de apă și de sol ale Greciei și Turciei la 1 și 2 martie", a declarat Mahechich.

Migrants make their way after crossing the border at Zakany, Hungary October 16, 2015. - Sputnik Moldova
Politică
Turcia își ține promisiunea: Frontierele cu UE, deschise pentru refugiații sirieni
Machechich a subliniat că UNHCR monitorizează îndeaproape situația din Turcia și Grecia și este gata să ofere asistență ambelor țări. Potrivit organizației, sirienii, sudanezii, afganii și reprezentanții altor naționalități s-au adunat acum la frontieră.

La jumătatea lunii martie 2016, șefii de stat și de guvern ai statelor membre ale UE au convenit cu Turcia un plan comun de combatere a crizei imigrației. Acesta prevede, în special, acordarea de asistență financiară către Ankara pentru a primi refugiați, întoarcerea în Turcia a tuturor imigranților ilegali care au ajuns în Grecia de pe teritoriul turc și primirea de către UE a imigranților legali sirieni din Turcia conform principiului ”unul la unul”.

Fluxul de știri
0