Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turcia își ține promisiunea: Frontierele cu UE, deschise pentru refugiații sirieni

© REUTERS / Laszlo BaloghMigrants make their way after crossing the border at Zakany, Hungary October 16, 2015.
Migrants make their way after crossing the border at Zakany, Hungary October 16, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
În urmă cu câteva luni, Turcia a promis că va deschide porțile pentru refugiații din Europa, dar nu se pare că oficialii europeni nu le-au prea dat crezare autorităților turce.

CHIȘINĂU, 29 feb - Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că țara sa și-a deschis frontierele cu UE pentru refugiații sirieni.

"Noi demult spuneam că nu suntem obligați să găzduim un asemenea număr de refugiați. Ne-ați promis ajutor, dar nu faceți nimic, iar ieri am deschis granițele. Deja au trecut 18 mii de refugiați, iar astăzi probabil vor fi 25-30 de mii și noi nu ne vom mai închide porțile. Pentru că UE trebuie să își țină promisiunile", a spus Erdogan într-o declarație la Istanbul. Acesta a fost difuzat de NYV.

Potrivit lui, în urmă cu câteva luni, Turcia a promis că va deschide porțile pentru refugiații către Europa, dar europenii nu au crezut acestor declarații ale autorităților turce.

O țară NATO a blocat declarația Alianței de susținere a Turciei>>>

Șefii de stat și de guvern ai statelor membre ale UE, la jumătatea lunii martie 2016, au convenit cu Turcia un plan comun de combatere a crizei imigrației. Aceasta prevede, în special, furnizarea de asistență financiară către Ankara pentru a primi refugiați, întoarcerea în Turcia a tuturor imigranților ilegali care au ajuns în Grecia de pe teritoriul turc și primirea de către UE a imigranților legali sirieni din Turcia.

Fluxul de știri
0