Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul promite extinderea Programului "Prima Casă": Câți beneficiari are până în prezent

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție
Șantier de construcție - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Tot mai mulți moldoveni decid să-și procure locuințe prin intermediul Programului "Prima Casă", numărul beneficiarilor ajungând la 4108.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Din 4108 beneficiari ai Programului "Prima Casă", 2882 sunt familii, iar 1226 sunt tineri necăsătoriți, vârsta medie a acestora fiind 31,2 ani, anunță Serviciul Informare, Comunicare cu Mass-Media și Reprezentare a Ministerului Finanțelor din Republica Moldova.

Новострой - Sputnik Moldova
Societate
Reguli noi pentru Prima Casă: Ușile, larg deschise – Anunțul trăsnet făcut de Chicu
Din numărul total al beneficiarilor, 580 persoane beneficiază de compensații de la bugetul de stat în cadrul programului Prima Casă 2, 1471 – în cadrul programului Prima Casă 3, iar 285 – în cadrul programului Prima Casă 4.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 59,926 m.p., iar valoarea medie a locuințelor procurate constituie de 592,1 mii de lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 3852 locuințe sunt în zonele urbane, iar 256 - în zonele rurale. Din acestea, 3788 sunt apartamente, iar 320 - case de locuit individuale.

Ministerul Finanțelor anunță că va veni în timpul apropiat cu modificări legislative care au scop extinderea posibilităților de accesare a Programului Prima Casă, menținerea forței de muncă în țară, stimularea creșterii economice și reducerea fenomenului economiei tenebre.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Pentru mai multe detalii, cei interesați de acest program sunt rugați acceseze pagina oficială a Programului, www.primacasa.gov.md, sau să apeleze la Infoline: 022 22 60 65; 022 22 60 53.

Fluxul de știri
0