Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reguli noi pentru Prima Casă: Ușile, larg deschise – Anunțul trăsnet făcut de Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariНовострой
Новострой - Sputnik Moldova
Abonare
Toți cetățenii din Republica Moldova care nu au depășit vârsta de 50 de ani pot să beneficieze de Programul "Prima Casă", indiferent de faptul dacă dețin sau nu în proprietate un imobil.

CHIȘINĂU, 17 feb – Sputnik. Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul "Prima Casă".

Șantier, construcția blocurilor locative - Sputnik Moldova
Societate
Tot mai mulți moldoveni se aleg cu locuință în cadrul Programului „Prima Casă”
El a precizat că redacția nouă a legii, care urmează să fie adoptată de către Parlament, prevede extinderea vârstei celor care sunt eligibili de a participa la program până la 50 de ani. Actuala redacție a legii prevede că eligibili sunt cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani la momentul solicitării creditului ipotecar.

Totodată, este micșorată contribuția inițială până la 5% din valoare imobilului. Astăzi Legea stabilește că contribuția proprie minimă este în mărime de 10% din valoarea locuinței.

Guvernul propune excluderea prevederii care stipulează că sunt eligibili pentru acest program cei care nu au în posesie un imobil.

© Photo : Facebook / Ion ChicuÎntr-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul "Prima Casă".
Reguli noi pentru Prima Casă: Ușile, larg deschise – Anunțul trăsnet făcut de Chicu - Sputnik Moldova
Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul Ion Chicu a anunțat că autoritățile amendează Legea 293 cu privire la Programul "Prima Casă".

Totodată, proiectul de lege prevede și noi facilități pentru cei care vor participa la Program. Și anume: vor fi acordate compensații de la bugetul de stat în volum de 100 de procente la procurarea imobilului pentru medici, pedagogi, polițiști, care activează în sectorul rural și centre raionale și tot compensații de 100% pentru familiile cu trei copii și mai mult, dar și suport sporit pentru angajații din sectorul privat.

Fluxul de știri
0