Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Moldova va continua promovarea politicii externe echilibrate dintre Est și Vest

© Photo : Facebook / Dodon Igor Igor Dodon s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, domnul Olivér Várhelyi
Igor Dodon s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, domnul Olivér Várhelyi - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon l-a asigurat pe oficialul european în privința determinării conducerii țării de a continua lupta împotriva corupției și reformarea sistemului justiției.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. În finalul vizitei de lucru la Bruxelles, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi.

Igor Dodon întreprinde o vizită la Bruxelles - Sputnik Moldova
Politică
Vizita președintelui Igor Dodon la Bruxelles: Mai multe întrevederi importante

Președintele a dat asigurări că actuala conducere a țării este fermă în decizia de a continua promovarea politicii externe echilibrate dintre Est și Vest, în baza intereselor naționale.

El a subliniat importanța continuării dialogului bilateral cu Uniunea Europeană, reafirmând atașamentul Republicii Moldova față de cursul de integrare europeană la capitolul implementarea Acordului de Asociere și punerea în aplicare a celor mai importante reforme în interesul cetățenilor în privința cărora țara noastră și-a asumat angajamente internaționale.

”Am relevat determinarea conducerii țării de a continua lupta împotriva corupției și reformarea sistemului justiției, ținând cont de evaluările și recomandările experților Consiliului Europei și Grupului de State contra Corupției (GRECO), precum și cele ale Uniunii Europene”, a menționat șeful statului.

Dodon a confirmat intenția autorităților de a dinamiza investigarea cauzelor penale de mare rezonanță, în special, a celei privind furtul miliardului, inclusiv inițierea recuperării mijloacelor bănești și urmăririi persoanelor implicate în această fraudă, care se află peste hotare.

În altă ordine de idei, el a subliniat disponibilitatea autorităților legislative și executive ale Republicii Moldova de a desfășura întâlniri directe cu conducerea Comisiei Europene pentru a-i informa în mod obiectiv și detaliat despre prioritățile politicii interne și externe a țării.

Fluxul de știri
0