Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanții întreprinderii ”Calea Ferată din Moldova”, la raport - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariCalea Ferată din Moldova
Calea Ferată din Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a convocat în ședință conducerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” pentru a examina evoluția situației economice a companiei.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. La ședință au participat reprezentanți ai MEI și responsabili din cadrul Cabinetului prim-ministrului. Directorul general al CFM a informat premierul despre vânzările pe care le-a avut compania în lunile ianuarie și februarie 2020. Acestea au fost de 78,4 milioane de lei și respectiv 86,4 de milioane de lei.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Ion Chicu, în vizită la Basarabeasca: Ce indicații au primit șefii CFM

Cheltuielile de producere în primele două luni ale anului au constituit 76,7 milioane de lei și 74,2 de milioane de lei. Restanțele salariale la unele subdiviziuni ale CFM, existente în luna decembrie 2019, au fost închise. Au fost investite resurse în instrumente și îmbrăcăminte specializată ”cu obiectivul de a crește eficiența angajaților și fidelitatea lor față de companie”, informează Guvernul printr-un comunicat.

Evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender-Giurgiulești, cu o lungime de 233 kilometri, este în proces de examinare. Finanțarea este asigurată  de consorțiul BERD - BEI. În următoarea etapă, experții băncilor vor evalua ofertele economice, după care va urma semnarea contractului. Estimativ, în luna iunie 2020 - cel târziu până la sfârșitul lunii iulie, vor fi livrate 12 locomotive contractate prin intermediul proiectului finanțat de consorțiul BERD - BEI.

Ion Chicu i-a solicitat șefului CFM să-și concentreze atenția pe realizarea proiectelor finanțate de partenerii de dezvoltare, să îmbunătățească competitivitatea serviciilor CFM, să implementeze mecanisme de control și optimizare a cheltuielilor de producere și să combată eficient furturile de combustibil. 

În prezent, la CFM sunt angajați peste 6500 de oameni iar întreprinderea administrează cca 1800 km de linii feroviare.

Fluxul de știri
0