Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu, în vizită la Basarabeasca: Ce indicații au primit șefii CFM

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații întreprinderii Calea Ferată din Moldova, filiala Basarabeasca, au avut în această dimineață o întâlnire cu premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Angajații nodului feroviar Basarabeasca și-au primit în sfârșit salariile restante. Asta după ce timp de mai bine de două luni oamenii nu și-au putut ridica banii.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful biroului BERD în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla cu întreprinderile de stat – Iată ce intenții are premierul Chicu

Ei au avut în această dimineață o întâlnire cu premierul Ion Chicu. În cadrul întrevederii, angajații CFM și-au exprimat nemulțumirile cu privire la remunerare și condițiile de muncă. Serviciul de presă al Guvernului anunță printr-un comunicat de presă că premierul a discutat cu conducerea instituției despre acțiunile întreprinse pentru redresarea situației întreprinderii, dar și despre viziunea de modernizare a infrastructurii.

În ceea ce privește achitarea salariilor, premierul i-a cerut noii conduceri a CFM să nu admită repetarea unor astfel de situații.

„Nu putem admite rețineri de salarii, oamenii nu trebuie să sufere din cauza managementului defectuos”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a precizat că, din cauza economiei neperformante, Moldova s-a transformat într-un donator de forță de muncă inteligentă și eficientă. În context, Planul de Acțiuni al Guvernului aprobat pentru 2020-2023 are scopul de a moderniza economia și a impulsiona investițiile în industrializarea țării.

În componenţa CFM intră 52 de filiale, în cadrul cărora activează, în total, 7119 persoane. La nodul feroviar Basarabeasca activează 1415 persoane, iar suma restanțelor a fost de circa 13 milioane de lei.

Fluxul de știri
0