Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri în premieră în Europa din cauza coronavirusului! Nu s-a mai făcut așa ceva

© REUTERS / Guglielmo MangiapaneПолиция у въезда в итальянскую коммуну Кастильоне-д’Адда, которая была закрыта правительством в результате распространения коронавируса
Полиция у въезда в итальянскую коммуну Кастильоне-д’Адда, которая была закрыта правительством в результате распространения коронавируса  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Țări puternice din Uniunea Europeană au luat măsuri în premieră, nepracticate nici în timpul războaielor mondiale.

BUCUREȘTI, 2 mart - Sputnik, Evan Răutu. Epidemia cu noul virus capătă accente uluitoare, iar țări puternice din Uniunea Europeană iau măsuri în premieră, nepracticate nici în timpul războaielor mondiale.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Un nou caz suspect de coronavirus la hotarul cu Moldova
Astfel, agențiile internaționale anunță că muzeul Luvru din Paris și celebra operă ”La Scala” din Milano au fost închise din cauza coronavirusului.

Prima zi în care muzeul Lucru a fost închis a fost chiar ieri și nu se știe când va fi redeschis, a anunțat personalul celebrei instituții.

În acest week-end, numărul cazurilor de coronavirus din Franța a crescut de la 100 confirmate sâmbătă, la 130 duminică. De asemenea, guvernul francez a interzis toate adunările publice de peste 5.000 de persoane în spații închise.

În Italia, țara cea mai afectată din Europa, au fost închise biserici – printre care și biserica San Luigi dei Francesi din Roma, unde se află picturile lui Caravaggio și unde un preot s-a îmbolnăvit – cinematografele, teatrele și discotecile sunt închise timp de o săptămână, iar în muzee a fost limitat numărul de vizitatori.

În Italia numărul deceselor a crescut la 34 iar numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut la 1.694, de la 1.128 de sâmbătă până duminică seara.

Fluxul de știri
0