Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce ar putea păți locuitorii Capitalei care vor scutura covoarele în curtea blocului

© Sputnik / Дарья ЧернегаМолдавские ковры
Молдавские ковры - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău le-ar putea interzice locuitorilor Capitalei să scuture covoarele în curțile de bloc. Cei care vor sfida noile reguli ar putea plăti amenzi.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Barele metalice instalate în curțile de bloc pentru ca locatarii să-și scuture covoarele ar putea fi demontate, iar cei care vor curăța carpetele în preajma clădirilor cu multe etaje s-ar putea alege cu amenzi.

город тонет в грязи  - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi de mii de lei pentru chișinăuieni: Iată despre ce este vorba

Un proiect de decizie în acest sens a fost propus spre dezbatere publică de către Direcția locativ-comunală a municipiului Chișinău. 

Argumentul invocat de autorități este că obiceiul de a scutura covoarele în curțile de bloc creează incomodități pentru ceilalți locatari. Asta a declarat șeful Direcției locativ-comunale Ion Burdiumov la ședința de astăzi a serviciilor municipale. El a explicat că praful și bacteriile după scuturarea covoarelor se așează pe automobilele parcate în curte și pe geamurile locuințelor. 

Funcționarii din cadrul Primăriei Chișinău au mai propus să fie înlăturate din cartierele rezidențiale uscătoarele de rufe, pentru a nu afecta aspectul estetic al orașului. 

Fluxul de știri
0