Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amenzi de mii de lei pentru chișinăuieni: Iată despre ce este vorba

© Sputnik / Miroslav Rotariгород тонет в грязи
город тонет в грязи  - Sputnik Moldova
Abonare
Unii locuitori, sau chiar vizitatori ai capitalei, s-ar putea alege cu amenzi usturătoare din partea municipalității.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Persoanele care vor fi depistate că fac dezordine în Chișinău vor fi amendate.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ședință comună a consiliilor municipale Chișinău-București: Când va avea loc

Despre aceasta a anunțat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei. Acesta s-a arătat dezamăgit de modul în care chișinăuienii păstrează curățenia în oraș, dar și cum își îndeplinesc obligațiunea responsabilii de direcții.

Primarul vrea ca persoanele care fac dezordine să fie amendate chiar și cu zece mii de lei.

„Dacă vreți să fie curat, atunci păstrați curățenia. Aș dori ca amenzile să fie de vreo 5 sau 10 mii de lei pentru dezordinea publică. Angajații responsabili fac curat de la 3-4 noapte și ce vedem a doua zi? Numai dezordine și țigări aruncate pe jos”, a declarat primarul.

Totodată, edilul-șef le-a amintit agenților economici că sunt obligați să facă ordine în perimetrul instituțiilor sau sediilor pe care le dețin. Ceban a spus că va merge prin curțile blocurilor și va discuta cu oamenii.

„În fiecare săptămână vom face controale în fiecare sector dar și la instituțiile dumneavoastră. Voi merge și eu dar și membrii cabinetului și consilierii municipali”, a mai spus Ion Ceban.

Aceste verificări vor fi periodice și inopinate. Șeful de la Primărie le-a sugerat responsabililor direcțiilor și pretorilor să iasă din birouri și să facă verificări.

Fluxul de știri
0