Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Gaiciuc a ieșit în fața protestatarilor

© Sputnik / Miroslav RotariVeteranii de război protestează în fața Guvernului
Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a ieșit în fața veteranilor de război care protestează la Guvern.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. O parte dintre revendicările veteranilor au fost soluționate, iar altele sunt în proces de soluționare. Despre aceasta a anunțat ministrul Apărării, Victor Gaiuciuk, care a ieșit să discute cu veteranii și presa.

„Multe din propuneri au fost rezolvate. Ion Chicu a declarat astăzi că cei care nu au un loc de muncă vor beneficia de asistență medicală gratuită. Este vorba de aproape cinci mii de persoane. Înmulțiți cinci mii de persoane la 4.000 de lei și veți vedea ce sumă avem. Au fost majorate alocațiile pentru Centrul Republican Protezare Ortopedie Reabilitare. Au fost alocați bani suplimentari”, a spus ministrul Apărării.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Societate
Chicu, despre protestul veteranilor: „Acțiune organizată de unele forțe politice tăinuite”

Potrivit lui Victor Gaiciuc, există și probleme legate de oferirea legitimațiilor. Multe persoane ar deține astfel de legitimații, primind bani și înlesniri, fără să fi fost pe câmpul de luptă.

Ministrul Apărării a pomenit și de acea lipsă de comunicare între asociațiile de veterani.

El a mai spus că revendicările nu pot fi soluționate „într-o zi sau într-o oră”.

Întrebat dacă Guvernul Chicu trebuie să-și dea demisia, ministrul Apărării susține că ”nu trebuie să schimbăm guvernarea din cauza că o pătură a societății nu este de acord cu ceva”.

Veteranii au anunțat că nu renunță la proteste. Aceștia au blocat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale. Tot transportul e redirecționat pe strada Columna. Totodată, transportul public rămâne blocat pe strada Gavriil Bănulescu Bodoni. Manifestanții intenționează să blocheze intrările în oraș și chiar ieșirile din țară.

Fluxul de știri
0