Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protestul veteranilor, la Chișinău: Circulația transportului blocată și impas în dialog

Abonare
Acțiunea de protest a veteranilor are loc exact în ziua în care se împlinesc 28 de ani de la declanșarea acțiunile militare la Nistru și în care autoritățile de la Chișinău îi comemorează pe eroii care au căzut pe câmpul de luptă.

Protestele au început dimineața. Oamenii s-au adunat la sediul Executivului, cerându-le guvernanților să iasă la discuții. Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului pentru a înmâna o declarație cu mai multe cerințe, printre care retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova. Poliția a înconjurat cu un cordon sediu Cabinetului de Miniștri.

Unul din protestatari a spart ușa Executivului cu un buzdugan.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
De ce protestele ar putea fi un colac de salvare pentru Sandu, dar nu-l ajută pe Năstase
La un moment dat, se părea că acțiunilor protestatarilor ar putea să degenereze în violențe. Organizatorii i-au chemat pe toți participanții la această acțiune să vină cât mai aproape de clădirea Guvernului și au anunțat că „nu-și asumă răspunderea” pentru acțiunile lor în cazul în care timp de zece minute prim-ministrul nu va ieși la discuții cu veteranii.

Ca rezultat, reprezentanții veteranilor de război care protestează în fața Executivului au fost invitați de prim-ministrul Ion Chicu la discuții.

Aceștia au refuzat însă să meargă pentru din cauza că a fost interzis accesul presei la această întâlnire. S-a negociat ca discuția cu Ion Chicu să fie transmisă live prin intermediul rețelelor sociale.

Asta nu i-a convins pe reprezentanții protestatarilor să meargă la întrevederea cu Chicu. Într-un final, în fața veteranilor a ieșit Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, acesta a avut o discuție și cu presa.

Fluxul de știri
0