Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți kilometri de drum vor fi reparați cu ajutorul creditului promis de Federația Rusă

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaDrum distrus
Drum distrus - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a făcut astăzi declarații pentru presă după ședința ținut în comun cu șeful statului Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Șeful Guvernului a declarat că prima tranșă din creditul promis de Federația Rusă Republicii Moldova ar putea fi debursată în prima jumătate a lunii aprilie.

Autostradă - Sputnik Moldova
Proiect de anvergură: De la Chișinău la Odesa, pe o autostradă nouă
Aceasta va constitui aproximativ 200 de milioane de euro, iar dobânda va fi de aproximativ 2%.

Din acești bani urmează să fie reparate mai multe tronsoane de drum, precum Bălți-Criva și anumite segmente de centură ale Chișinăului. În total vor fi reparați aproximativ 250 de kilometri de drum. 

”Prima tranșă sau ceea ce credem că putem valorifica este 200 de milioane de euro. Banii ar trebui să vină, cred că în prima jumătate a lunii aprilie. Până atunci ei nici nu trebuie să fie pe cont, pentru că lucrările propriu-zise nu vor începe până atunci”, a declarat premierul. 

Ion Chicu a mai declarat că pe 11 martie va avea loc ședința Consiliului de Directori al Fondului Monetar Internațional și tot atunci ar urma să fie debursată ultima tranșă din acordul încheiat cu FMI în valoare de 20 de milioane de dolari. 

Fluxul de știri
0