Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect de anvergură: De la Chișinău la Odesa, pe o autostradă nouă

Abonare
Miercuri, 20 noiembrie, la ora 12:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc o conferință de presă cu genericul: „Prezentarea proiectului de construcție a autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odessa”.

Un grup de experți moldoveni a pregătit un proiect de infrastructură important de construcția unei automagistrale moderne care va lega orașele Odessa, Chișinău și Ungheni cu autostrăzile UE.

Autostradă - Sputnik Moldova
Bomba zilei: Autostradă în Republica Moldova? – Iată ce declară un ministru român

Proiectul a fost prezentat părților interesate din Moldova, Ucraina, România și din cadrul Comisiei Europene. Totodată, a luat cunoștință de acest proiect  Banca Centrală Europeană, administrația președintelui României și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei. Proiectul este sprijinit de autoritățile din regiunile în care este planificată construcția autostrăzii.

Detalii despre proiect vor oferi:

- președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Sergiu MANEA;

- președintele Institutului pentru Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor, Iurie CALESTRU;

- președintele S.E Biotica, Gabriel MĂRGINEANU.

- expert drumuri, ex-viceministru Transport din Republica Moldova, Andrei CUCULESCU.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Evenimentul va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, adresa – Bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

Fluxul de știri
0