Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Moldovenii nu și-au învățat lecția în urma conflictului de la Nistru

© Sputnik / Miroslav RotariИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a vorbit astăzi, în cadrul briefingului de după întrevederea cu șeful statului Igor Dodon și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, despre Războiul de la Nistru, în contextul împlinirii a 28 de ani de la declanșarea conflictului armat.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Premierul Ion Chicu a vorbit despre importanța comemorării celor care au murit pe câmpul de luptă în timpul Războiului de la Nistru.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Politică
Eroii căzuți în conflictul de la Nistru, comemorați la Complexul ”Eternitate”

”Ceea ce s-a întâmplat la Nistru a fost cea mai mare tragedie de la independență încoace. O durere care nici astăzi nu trece, un război care a trebuit să ne învețe multe. Nu am învățat să fim uniți în fața provocărilor care ne stau în cale. În 1992, țara a rămas dezintegrată nu doar pe Nistru. Și acum suntem scindați ca popor. Acei care sunt scindați - sunt ușor de învins”, a declarat Ion Chicu. 

Șeful Guvernului a remarcat că, de-a lungul anilor, anumiți politicieni au încercat să câștige capital politic pe seama conflictului armat care s-a declanșat la Nistru în 1992. 

”Este un eveniment din care anumiți politicieni încearcă să câștige dividende politice. Noi trebuie să fim uniți - să căutăm acele momente care ne unesc, nu care ne scindează. Anume aceasta s-a dorit - ca Moldova să fie scindată. Și asta, din păcate, a fost obținut. Haideți să depășim acest lucru, să fim uniți și atunci și țara va fi reintegrată și trupe străine nu vor fi la noi în țară”, a declarat șeful Guvernului. 

Dimineață, șeful statului Iogor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi au mers la Complexul ”Eternitate” pentru a-i comemora pe eroii căzuți în luptele pentru integritatea Republicii Moldova.

Conflictul de la Nistru s-a declanșat în data de 2 martie 1992 și s-a soldat cu aproximativ 1000 de morți.

Fluxul de știri
0