Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Eroii căzuți în conflictul de la Nistru, comemorați la Complexul ”Eternitate”

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Abonare
Eroii căzuți în luptele pentru apărarea integrității Republicii Moldova au fost comemorați astăzi la Complexul memorial ”Eternitate”.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Astăzi se împlinesc 28 de ani de la declanșarea Războiului de la Nistru. Cu acest prilej, șeful statului Iogor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au venit în această dimineață la Complexul ”Eternitate” pentru a-i comemora pe eroii căzuți în luptele pentru integritatea Republicii Moldova.

Rând pe rând, oficialii au depus flori la Focul Veșnic, iar după ceremonia solemnă președintele Igor Dodon a făcut declarații pentru presă. 

”Războiul de la Nistru este o tragedie. Niciodată nu vom uita că cetățenii Republicii Moldova, și de pe ambele maluri ale Nistrului au căzut în acel conflict. Sarcina noastră este să găsim un consens național. Nu exclud că ar putea fi găsit la o anumită etapă. Suntem în căutarea acestei soluții”, a declarat președintele Igor Dodon.

Șeful statului a remarcat că anul trecut Rusia a venit cu inițiativa de a reutila obuzele care se află în stânga Nistrului, iar soldații ruși care se află pe acest teritoriu trebuie să plece din stânga Nistrului. Igor Dodon a mai declarat că trebuie să fie o găsită o soluție pentru asigurarea stabilității în regiune. 

Conflictul de la Nistru s-a declanșat în data de 2 martie 1992 și s-a soldat cu aproximativ 1000 de morți.

Fluxul de știri
0