Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație la zi privind infectarea prin coronavirus: Ce spun autoritățile de la Chișinău

© STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații privind controlul infecției prin coronavirus au fost furnizate astăzi în cadrul ședinței Punctului Focal Național.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. La ora actuală, în Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un caz de infectare prin coronavirus de tip nou. Despre aceasta a informat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu după ședința Punctului Focal Național. Totodată, ministrul a informat că pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Un nou caz suspect de coronavirus la hotarul cu Moldova

„Astăzi vor fi realizate testele de laborator și vom reveni cu informații actualizate”, precizează Dumbrăveanu.

De asemenea, s-a luat decizia ca specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) să fie prezenți 24/24 la punctele de trecere a frontierei, pentru a oferi suport la investigarea persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție.

ANSP trebuie să actualizeze pe site-ul oficial informația privind zonele cu risc sporit de infecție prin coronavirus.

Dumbrăveanu a mai spus că va inspecta și monitoriza sarcinile puse în responsabilitatea fiecărei instituții responsabile, inclusiv cele ale managerilor instituțiilor medico-sanitare care trebuie să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Amintim, în Republica Moldova a fost instituit cod galben de risc de infecție cu coronavirus. 

Fluxul de știri
0