Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Igor Dodon la protestele de astăzi: Cine ar sta în spatele acțiunilor

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a comentat că protestele de astăzi, în spatele cărora ar sta „unele grupări politice”, nu au nicio „legătură cu valorile democratice”. Cei care au încălcat legea vor fi trași la răspundere, potrivit șefului statului.

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Protestul foștilor combatanți de la Nistru declanșat în centrul Chișinăului „nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor”, a reacționat președintele Igor Dodon pe Facebook.

„S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bâtrăni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere”, a subliniat șeful statului.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Video
Protestul veteranilor, la Chișinău: Circulația transportului blocată și impas în dialog
Igor Dodon a constatat că „majoritatea veteranilor au demonstrat astăzi înțelepciune și cumpătare și au comemorat cu demnitate acel an tragic – 1992”, dar „cu regret, există și forțe politice care au dorit să transforme data de 2 Martie într-o nouă zi de sânge, ură și dezbinare”.

Președintele a afirmat că „sunt multe semnale care indică foarte clar că în spatele manifestării violente de astăzi se află unele grupări politice”. Potrivit lui Igor Dodon, „există informații că protestatarii au fost aduși cu autobuze din raioane, iar liderii lor au fost sponsorizați”, „iar în mulțime au fost văzute fețe folosite în trecut de PD-ul lui Plahotniuc, pentru a face acțiuni împotriva partidelor de opoziție”.

Șeful statului a mai remarcat că sloganurile folosite la proteste „au avut o tentă preponderent politică sau geopolitică, fără legătură cu nevoile reale ale veteranilor”.

Igor Dodon a menționat că luni, 2 martie, începe și Postul Mare. El a îndemnat „să încercăm cu toții să fim mai cumpătați, mai echilibrați în vorbe și fapte și să facem lucruri bune unii pentru ceilalți, să nu lăsăm pe nimeni să ne intoxice societatea cu ură, violență și manipulare”.

Fluxul de știri
0