Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Eugen Doga, la cea de-a 83 aniversare: Cum a sărbătorit – Video

Abonare
Maestrul Eugen Doga și-a sărbătorit pe 1 martie cea de-a 83-a primăvară. La sfârșitul zilei, Eugen Doga a venit la deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Maestrul Eugen Doga și-a sărbătorit cea de-a 83 aniversare. Compozitorul a declarat pentru Sputnik Moldova că locuința sa a fost plină de oaspeţi, care au venit să-i ureze la mulți ani.

”Cuvântul sărbătoare este deja un calificativ, ca o zi de bucurie, descătușare a bunătății și a bunei dispoziții care este aici. Cunoscuții, rude, au venit foarte mulți elevii de la școala care îmi poartă numele. Am avut o bucurie mare. La sfârșit a venit și sora cu bucate ca de-ale mamei. Foarte frumos”, a precizat pentru Sputnik Moldova maestrul Eugen Doga.

Fiind întrebat care sunt bucatele sale, el a spus: Care m-au făcut pe mine.

Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” 2020  - Sputnik Moldova
Video
Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”: Atmosferă deosebită - Video

”Desigur că sarmalele, plăcintele, învârtitele, chiroștele, colțunașii. Toate erau pe masă. Eu cred că trebuie mai multă bucurie totuși. Omul crede că bucuria vine pe talger de aur. Bucuria trebuie totuși chemată. Cu atât mai mult că ea vine cu primăvara. Eu am venit ieri de la Moscova, am dăruit acolo rusoaicelor mărțișoare. Să știe că noi avem o sărbătoare pe care ei nu o au. S-au bucurat foarte mult”, a mai adăugat compozitorul. 

Eugen Doga s-a născut pe data de 1 martie 1937, în satul Mocra din raionul Râbnița, situat pe malul stâng al Nistrului. Este cunoscut pentru mai multe lucrări muzicale de film și teatru, care au fost înalt apreciate la nivel mondial. De exemplu, celebrul vals din filmul „Gingașa și tandra mea fiară” a fost desemnat de UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut. Amintim că anul 2017 a fost declarat anul lui Eugen Doga în Republica Moldova, omagiu adus cu ocazia aniversării a 80 ani ai marelui artist.

Fluxul de știri
0