Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cinci linii de microbuz și-au sistat activitatea: Află cum vor circulă oamenii

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Microbuzele de pe cinci linii nu vor mai circula pe străzile Capitalei. Este vorba despre 50 de maxi-taxi-uri de pe liniile 108, 178, 135, 129 și 175.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. De astăzi, microbuzele de pe cinci linii nu vor mai circula pe străzile Capitalei și în suburbii.

Microbuz - Sputnik Moldova
Societate
Exclusiv: Cât vor mai protesta șoferii de microbuze și ce condiții sunt gata să accepte
 Este vorba despre 50 de maxi-taxi-uri de pe liniile 108, 178, 135, 129 și 175. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

Potivit lui Ceban, municipalitatea a asigurat cu autobuze, troleibuze și microbuze regiunile unde lipsește transportul, iar, deocamdată, pasagerii nu sunt afectați de aceste modificări. Săptămâna trecută, administratorii microbuzelor au protestat și au cerut majorarea tarifului pentru călătorie de la 3 la 6 lei. Astăzi, reprezentanții Primăriei au și avut un mesaj pentru ei: 

Acei administratori de rute care au protestat săptămâna trecută au primit un avetistment, iar dacă vor mai evita să iasă la linie nemotivat, contractele cu aceștia vor fi reziliate, a declarat Ilie Ceban, viceprimarul Capitalei. 

Anterior, și primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunţat că Primăria va rezilia contractele cu transportatorii care au fost în grevă. El a cerut şi intervenţia instituțiilor de drept pentru a vedea cum aceștia pot fi traşi la răspundere. Edilul a menționat că, în cazul unor proteste similare, va fi revizuit programulul instituţiilor municipale, inclusiv al şcolilor şi grădiniţelor.

După aceasta, administratorii liniilor de microbuz au precizat că sunt gata să mențină tariful de 3 lei pentru o călătorie, însă cu o singură condiție: pierderile pe care le suportă să fie subvenționate de Primărie. 

Pe de altă parte, primarul Ion Ceban a înaintat un șir de condiții transportatorilor, printre care și contracte noi cu municipalitatea, condiții bune pentru pasageri, grafic stabil și taxare electronică.

Fluxul de știri
0