Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Trăiește cu sigiliul pe ușă: Cazul româncei profesor universitar în China

© REUTERS / China Daily CDICWorkers in protective suits are seen at a checkpoint for registration and body temperature measurement, at an entrance to a residential compound in Wuhan, February 13, 2020
Workers in protective suits are seen at a checkpoint for registration and body temperature measurement, at an entrance to a residential compound in Wuhan, February 13, 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Epidemia de coronavirus din China a reprezentat un moment critic pentru o româncă. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik, Georgiana Arsene. Povestea Gabrielei Mogoș, profesor universitar în China, este unică în România. Și aceasta pentru că dascălul, după ce a fost plecat mai multe zile în Coreea de Sud, a avut surpriza să fie lăsată cu greu de autoritățile chineze să ajungă acasă.

Înainte cu două zile de plecarea sa, Coreea de Sud activase codul roșu de coronavirus. Femeia spune că a stat 12 zile pe pământ coreean și că a fost deranjată că, la întoarcerea în China, nu a fost lăsată să intre în casă.

Accesul în apartament i-a fost permis după mai multe intervenții.

„Mă aflu în țara care oricum deține secretul, având în vedere că au vindecat atâția oameni. Ca urmare, dacă m-am infectat între timp, sigur mă voi și vindeca aici”, spune Gabriela Mogoș, potrivit antena3.ro.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Un nou caz suspect de coronavirus la hotarul cu Moldova
Mai mult decât atât, profesorul spune că nu are prieteni care s-au îmbolnăvit și că nici nu cunoaște asemenea persoane.

Tot ce știe însă este că mulți dintre colegii săi sunt blocați acolo unde au plecat, așa cum a fost și ea blocată o lună de zile în Asia pentru că nu s-a putut întoarce în China să își reia activitatea, tocmai din pricina coronavirusului.

”Am revenit în țară miercuri după-amiază, iar în momentul în care am ajuns, autoritățile de aici nu mi-au permis accesul în scara blocului pe motiv că trebuie să stau în carantină într-o zonă specială unde stau persoanele care se întorc din zone cu risc”, a mai povestit ea.

Fluxul de știri
0