Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce fac autoritățile municipale ca să prevină apariția focarelor de coronavirus

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, reprezentanții Direcțiilor au prezentat măsurile pe care le aplică pentru a preveni apariția focarelor de coronavirus.

CHIȘINĂU, 2 mar - Sputnik. Direcția transport public și căi de comunicație a anunțat că toate autobuzele și troleibuzele sunt spălate cu dezinfectant înainte de a ieși la linie și sunt asigurate cu mănuși și măști.

După fiecare cursă, barele de sprijin și mânerele scaunelor sunt dezinfectate cu soluție specială pe bază de alcool. Totodată, fiecare mijloc de transport dispune de afișe informative ca oamenii să cunoască pericolele maladiei, dar și măsurile care trebuie să le aplice atunci când se află în transport, a declarat Lilian Copaci, șef al Direcției Transport Public.

La fel, șoferii și taxatorii sunt instruiți și verificați înainte de a începe munca. Totodată, Direcția Educație spune că școlile sunt aerisite de trei ori pe zi, iar grădinițele de patru ori. Chiar dacă multe instituții preșcolare au pregătit matinee pentru 8 Martie, autoritățile spun că la acestea nu pot participa părinții.

Букеты цветов с медицинскими масками в цветочном магазине Шанхая - Sputnik Moldova
Societate
Cum se protejează Moldova de coronavirus: Declarațiile moldovenilor vs autorități
După ce săptămâna trecută au fost verificate toate școlile și grădinițele, iar autoritățile au depistat că, în multe dintre ele, lipsesc uscătoarele pentru mâini.

Astăzi, responsabilii au anunțat că problema va fi soluționată până la sfârșitul săptămânii. Iar cei de la Direcția Sănătate au făcut apel către locuitorii Capitalei să nu meargă în policlinici și spitale, dacă au gripă sau răceală, ci să ceară consultația medicului la telefon ca să nu răspândească infecțiile.

În caz de urgență să apeleze 112 ca să fie transportați direct cu ambulanța în instituțiile medicale. Totodată, este indicat măștile să fie purtate doar de cei care tușesc sau strănută frecvent și de lucrătorii medicali care sunt zilnic în contact cu bolnavii.

Fluxul de știri
0