Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Legături stranii” între politicieni şi mediile de informare din Moldova

Abonare
Politologul Ian Lisnevschi a încercat să răspundă în studioul Sputnik Moldova la întrebarea dacă nu cumva apartenenţa de partid distruge de fapt jurnalismul însuşi.

CHIŞINĂU, 1 mart - Sputnik. Problema obiectivităţii mediilor de informare devine deosebit de actuală în perioadele electorale. Fiecare publicaţiile îşi exprimă simpatiile pentru candidatul „său”, ceea ce face dificilă aprecierea tabloului în ansamblu.

Politologul Ian Lisnevschi consideră că această problemă nu este caracteristică doar pentru mediile de informare din Moldova – în întreaga lume, în perioadele electorale, simpatiile şi antipatiile mass-media devin excesiv de evidente.

Problema este că presa noastră nu reuşeşte să dea şi opiniile altor politicieni, este impus un anumit cadru care, din păcate, nu permit păstrarea unui echilibru.

„În Moldova sunt foarte multe instituţii media şi, pentru a putea face anumite concluzii juste şi aprecieri obiective, trebuie vezi absolut totul – presa opoziţiei, guvernamentală, a diverselor partide, şi doar după aceea să faci nişte concluzii”, a declarat expertul.

Образовательный проект SputnikPro 12.12.2019 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Podcast-urile și tehnica interviului: Un nou modul SputnikPro în Moldova
Totuşi, percepţia informaţiilor oferite de mediile de informare depinde de auditoriul acestora.

Însă în opinia politologului, pentru mass-media este important totuşi să nu depăşească anumite limite. Dacă douăzeci de ştiri la rând sunt consacrate unui politician, acesta devine deja un oarecare fundal sonor, societatea nu va mai percepe această informaţie.

Excesul de informaţie despre unul şi acelaşi candidat sau unul şi acelaşi partid nu face bine nimănui, inclusiv oamenilor politici. Uneori trebuie să-i lăsăm alegătorului o perioadă de respiro, dacă vorbim de acest gen de informaţii.

Fluxul de știri
0