Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Podcast-urile și tehnica interviului: Un nou modul SputnikPro în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariОбразовательный проект SputnikPro 12.12.2019
Образовательный проект SputnikPro 12.12.2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Programul include masterclass-uri oferite de experții în domeniul mass-media din Rusia: „Podcast-urile: producție, lansare, promovare” și „New-media și tehnica interviului”.

CHIȘINĂU, 10 feb - Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik invită jurnaliștii, bloggerii, ofițerii de presă și directorii media să participe la noul modul al proiectului educațional SputnikPro, care se concentrează pe tehnologii informaționale actualizate - podcast-uri și tehnica interviului.

Programul modulului include un masterclass cu genericul „Podcast-urile: producție, lansare, promovare”, susținut de șeful Centrului de Cercetare și Studiu al Științelor Media de Publicitate la AIP ”Rossiya Segodnya”, Anna Rudițer,* și un masterclass imersiv prezentat de redactorul-șef adjunct al MIA Rossiya Segodnya Natalia Loseva** - „Tehnica interviului”, care va avea loc într-un nou format interactiv, când teoria este însoțită de exerciții practice și aprofundare în materie.

SputnikPro la Chișinău: Iată cum s-a desfășurat evenimentul - Sputnik Moldova
Video
SputnikPro la Chișinău: Impresiile participanților - Video

Evenimentul va avea loc luni, 17 februarie, la ora 11.00, la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, cu adresă: Chișinău, bd. Stefan cel Mare și Sfânt, 202, Kentford Business Center, etaj 4.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să completeze formularul de înregistrare >>> (înregistrarea este deschisă până în data de 14.02.2020).

Participarea la masterclass este gratuită. Numărul de locuri este limitat (la atingerea numărului maxim de participanți se va stopa înregistrarea).

Informații suplimentare la telefon: +373 69 601 349, promo@sputnik.md

Proiectul SputnikPro înseamnă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

Al doilea modul al proiectului educațional SputnikPro a avut loc la Chișinău, la centrul de presă Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Întrebări interesante și răspunsuri competente: SputnikPro la Chișinău- Foto

Anna Rudițer* din 2018, a fost șefa centrului de cercetare pentru new-media în cadrul AIP ”Rossiya Segodnya”. Ea a supravegheat lansarea proiectului RIA Novosti Podcast, precum și a proiectelor în format VR și AR. În 2014 - 2018, a condus departamentul de marketing la compania Mosgortur, o instituție subordonată departamentului de cultură al orașului Moscova. Înainte de aceasta, din 2010, a lucrat la RIA Novosti, a fost responsabilă de atragerea traficului către proiectele agențiilor, parteneriate și promovare.

** Natalya Loseva - jurnalistă rusă, producătoare și manager media, redactor-șef adjunct al AIP ”Rossiya Segodnya”, lector principal la Departamentul de new-media în cadrul Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moscova. Până în 2000 a condus Clubul de presă Novosibirsk pe care l-a creat, o platformă unică pentru investigații jurnalistice deschise. La sfârșitul anilor 90 a început să se implice în dezvoltarea mijloacelor de internet, din 2000 până în 2002 a condus direcția web Izvestia, din 2004 până în 2012 a fost responsabilă de dezvoltarea multimedia și reformă la RIA Novosti, în 2012-2014, ca prim adjunct al directorul general, a fost angajat în reforma digitală a celui mai mare ziar rusesc ”Argumentî i Faktî”. În februarie 2018 ea s-a alăturat echipei AIP ”Rossiya Segodnya”. A fost distinsă cu multe premii și distincții guvernamentale și profesionale rusești și internaționale, este coautor al mai multor manuale și colecții metodologice în domeniul new-media.

Fluxul de știri
0