Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În detenție și nu prea: Cum fac bani unii pușcăriași din Moldova - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение  - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția Republicii Moldova a destructurat un grup criminal care a comis mai multe fapte de escrocherie și șantaj pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 29 feb – Sputnik. Mai mulți deținuți, dar și alte persoane aflate în libertate s-au unit într-un grup criminal și estorcau bani de la persoane necunoscute, prin acțiuni de șantaj.

Poliția Republicii Moldova informează că gruparea „lucra” încă din luna noiembrie 2019. Potrivit informațiilor, inculpații au șantajat mai multe persoane, amenințând cu răspândirea unor informații defăimătoare și anume, publicarea în mediul on-line a unor poze cu caracter intim.

„Afaceriștii”, patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, dintre care trei sunt deținuți în penitenciare, făceau cunoștință prin intermediul rețelelor de socializare cu potențiala victimă, iar în procesul comunicării o determinau să se dezgolească, efectuând capturi de poze sau înregistrări video.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Bărbat șantajat la comanda soției: Pe cine au arestat mascații de la „Fulger” - Video

Bărbatul aflat la libertate, implicat în această schemă, era responsabil de încasarea banilor obținuți prin acţiunile de escrocherie și şantaj. De asemenea, suspectul introducea în instituţia penitenciară diverse obiecte interzise, cum ar fi telefoane mobile, cartele SIM, mijloace băneşti și substanţe narcotice.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 26 februarie, în două penitenciare din țară unde sunt deținuți trei dintre suspecți, dar și la domiciliul celui care încă se află în libertate, au fost depistate și ridicate mai multe obiecte relevante pentru cauza penală, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţii, înscrisuri de ciornă, etc.

Făptașii riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani, iar pentru „Transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute în instituțiile penitenciare” – de la 2 la 4 ani.

Fluxul de știri
0