Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Merkel și Edgoan cer un nou armistițiu în Idlib

© REUTERS / Matthias Schrader,POOLRecep Tayyip Erdogan și Angela Merkel
Recep Tayyip Erdogan și Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Germania este solidară cu Turcia, însă consideră necesară instaurarea unui nou armistițiu în provincia Idlib.

CHIȘINĂU, 29 feb – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, au căzut de acord în cadrul unei conversații telefonice asupra necesității unui nou armistițiu în Idlib și demararea cât mai rapidă a unor negocieri politice, a anunțat vineri guvernul Germaniei.

Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Moldova
Rusia
Erdogan i-a telefonat lui Putin pentru a discuta situația din Idlib

“Președintele și cancelarul au discutat despre situația la zi și evenimentele din Idlib, inclusiv problema refugiaților. Cancelarul a condamnat atacurile dure asupra unităților militare și a cerut încetarea ofensivei regimului sirian și aliaților lor. Cei doi au căzut de acord asupra necesității convenirii asupra unui nou armistițiu și demarării cât mai rapide ale unor negocieri politice”, se spune în comunicatul executivului german.

De asemenea, Merkel „l-a asigurat pe președintele Erdogan că guvernul Germaniei va fi solidar cu țara lui și va oferit ajutoare umanitare refugiaților din Idlib”. De asemenea, ea i-a exprimat condoleanțe lui Erdogan în legătură cu decesul militarilor turci.

Fluxul de știri
0