Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan i-a telefonat lui Putin pentru a discuta situația din Idlib

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким
Президент РФ В. Путин провел телефонный разговор с главами ДНР А. Захарченко и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Moldova
Abonare
Erdogan și Putin au discutat telefonic despre tensionarea situației din provincia siriană Idlib.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a contactat telefonic pe Vladimir Putin pentru a discuta despre tensionarea situației în nordul Siriei, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Siria are tot dreptul să lupte cu teroriștii în Idlib

În comunicat se mai menționează că liderul rus și-a exprimat „îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor în Idlib, care a dus la numeroase victime, inclusiv printre militarii turci”.

De asemenea, Putin a îndemnat la o sporire a eficienței cooperării între autoritățile militare ale Rusiei și Turciei.

“Părțile au subliniat necesitatea luării unor măsuri suplimentare în scopul normalizării situației în nord-vestul Siriei. S-a convenit asupra activizării consultărilor interinstituționale și examinarea oportunității desfășurării în perioada cea mai apropiată a unei reuniuni la cel mai înalt nivel”, se arată în comunicatul Kremlinului.

În afară de aceasta, liderul rus a menționat că principala prioritate o reprezintă lupta cu terorismul internațional în Siria.

Fluxul de știri
0