Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sportiva moldoveancă ce ne duce faima în întreaga lume

© Sputnik / Rodion ProcaAnastasia Nichita
Anastasia Nichita - Sputnik Moldova
Abonare
Anastasia Nichita, la doar 21 de ani, a devenit una dintre cele mai titrate sportive din istoria țării. Moldoveanca a obținut un succes grandios la Campionatul European de lupte libere 2020, fiind medaliată cu aur.
Mândria țării: Sportiva moldoveancă care ne duce faima în întreaga lume

Anastasia Nichita a obținut prima medalie de aur din istoria Moldovei în cadrul Campionatului European la lupte libere. Tânără a dezvăluit în cadrul emisiunii "SPORT" de la Sputnik Moldova că asemenea rezultate îi aduc multă bucurie și demonstrează că orele petrecute în sala de sport, eforturile depuse nu au fost în zadar.

"Munca pe care am depus-o la antrenamente și lecțiile pe care le-am însușit din greșelile pe care le-am comis anterior m-au ajutat să câștig această competiție", a relatat sportiva.

Antrenorul și mentorul său Tudor Cârlan spune că Anastasia are un talent deosebit, iar fiecare rezultat îi aduce o mare satisfacție și sentiment de mândrie.

"Deja de zece ani sunt antrenorul Anastasiei. Acestea sunt abia primele competiții. Este doar începutul", a menționat Tudor Cârlan.

După ce a devenit campioană europeană printre senioare, moldoveanca a primit un mesaj din partea președintelui țării, Igor Dodon.

"Ne mândrim cu sportivii moldoveni, iar fiecare izbândă, fiecare trofeu și titlu înalt ne convinge o dată în plus cât de important este să susținem sportul", a scris președintele pe pagina sa de Facebook. 

Fluxul de știri
0