Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Facebook luptă împotriva coronavirusului interzicând reclamele înșelătoare

© REUTERS / Dado RuvicA 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina
A 3D plastic representation of the Facebook logo is seen in this illustration in Zenica, Bosnia and Herzegovina - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Facebook și-a anunțat decizia de a interzice reclamele înşelătoare care încearcă să exploateze epidemia de coronavirus în scopul câștigurilor financiare.

BRUXELLES, 28 feb - Sputnik, Daniela Porovăț. Facebook a anunțat printr-un comunicat că a interzis reclamele care urmăresc câștiguri financiare prin exploatarea fricii de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Detalii despre românul infectat cu coronavirus – în ce stare este
Astfel compania americană a interzis publicitatea la ”produsele care se referă la coronavirus în moduri menite să creeze panică sau care dau de înţeles că produsele lor garantează un tratament sau previne ca oamenii să îl contracteze”.

Facebook a dat ca exemplu de reclame interzise cele la măşti care dau de înţeles că acestea sunt singurele încă disponibile sau pretind că sunt garantate pentru prevenirea răspândirii virusului, iar acest tip de publicitate nu va mai rula pe platformele companiei, a arătat comunicatul.

De asemenea, Facebook spune că va continua să lucreze pentru „a limita răspândirea dezinformării şi de conţinut dăunător despre virus”, iar în acelaşi timp îi va conecta pe utilizatorii săi la informaţiile comunicate de ”organizaţiile de specialitate din sănătate”.

Decizia Facebook vine după ce spaimele create de teama de contaminare cu noul coronavirus au creat o cerere explozivă de produse sanitare precum măşti şi dezinfectanţi, cerere care este exploatată în diferite moduri, fie prin creșterea prețurilor la produsele medicale, fie prin tot felul de oferte bizare de produse care ar ajuta la prevenirea sau chiar la vindecarea bolii.

Fluxul de știri
0