Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre românul infectat cu coronavirus – în ce stare este

© AFP 2022 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cetățeanul român infectat cu noul coronavirus a fost transportat noaptea la București, după ce a fost izolat la domiciliu acum două zile.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. În această dimineață, românul infectat cu coronavirus a fost adusă la Institutul Matei Balş din București, fiind transportat în această noapte de un echipaj SMURD.

Workers in protective suits are seen at a checkpoint for registration and body temperature measurement, at an entrance to a residential compound in Wuhan, February 13, 2020 - Sputnik Moldova
Epidemia cu Coronavirus: O veste importantă din China

Anterior, el ar fi fost izolat la domiciliu, într-o comună din județul Gorj. Este primul caz de român infectat în România cu coronavirus. 

Este vorba de un bărbat, un tânăr în vârstă de 20 de ani, care s-a aflat în contact direct cu un italian din orașul Rimini.

Conform autorităţilor, citate de Mediafax, în prezent starea bărbatului este bună şi ”nu are simptome de boală”.

De asemenea, autoritățile au luat măsura ca familia românului infectat să fie pusă în carantină – este vorba de şapte persoane.

”Este vorba de o persoană total asimptomatică”, a spus ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, care a precizat că ”mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă şi vom confirma rezultatele imediat ce va fi posibil”.

Conform sursei citate, românul infectat locuieşte cu bunicii şi părinţii într-un sat şi lucrează la un restaurant”. Patronul restaurantului este chiar italianul care a venit la rude în România – și care este numit de ministrul Sănătăţii „pacientul zero”.

Fluxul de știri
0