Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE majorează tariful la încălzire pentru consumatorii „Apă-Canal Chișinău”

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat în cadrul ședinței de astăzi noi tarife.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru energia termică, precum și apa de adaos livrată consumatorilor de către „Apă-Canal Chișinău”.

Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Lumina se scumpește: Când intră în vigoare noile tarife
Potrivit hotărârii aprobate în ședința de astăzi a Consiliului de Administrație al ANRE, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” va fi de 1.132 lei pentru o gigakalorie. Până acum tariful pentru energia termică livrată de „Apă-Canal Chișinău” era de doar 1093 de lei pentru o gigakalorie. De aici rezultă o majorare de 39 de lei pentru o gigakalorie.

Reprezentanții agenției spun că noile tarife vor asigura alimentarea în mod fiabil și la costuri minime necesare şi justificate a consumatorilor cu energie termică.

Potrivit, metodologiei cu privire la determinarea valorilor normative a pierderilor de energie termică, de agent termic şi a valorilor indicilor normativi de funcţionare  a reţelelor termice cu apă, apa de adaos este apa special tratată cu care se alimentează   reţeaua termică pentru a fi acoperite pierderile de agent termic.

Ultima modificare a metodologiei de calculare a tarifelor la apă și canalizare a fost efectuată de ANRE în decembrie 2019.

De menționat că în luna decembrie 2019, ANRE a adoptat o nouă Modificările ar avea scopul de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, dar și majorarea profitului pentru operatori.

Fluxul de știri
0