Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lumina se scumpește: Când intră în vigoare noile tarife

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaВысоковольтные провода
Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia cu privire la majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii casnici va intra în vigoare de vineri, 23 august, când va fi publicată în Monitorul Oficial.

CHIȘINĂU, 22 aug – Sputnik. De vineri, 23 august, vor intra în vigoare noile tarife la energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat, săptămâna trecută, tariful la electricitate pentru toți consumatorii casnici.

Лампы - Sputnik Moldova
Decis: Cresc tarifele la energia electrică

ANRE a aprobat tarife noi la energia electrică furnizată de ÎCS ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” și SA ”Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Astfel, consumatorii finali din centrul și sudul țării vor achita 1,89 de lei pentru un kilowatt/oră, iar consumatorii finali din nordul țării vor achita 2,23 de lei pentru un kilowatt/oră.

ANRE a aprobat și prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de SA „Energocom”.  Astfel, a fost acceptat prețul reglementat de furnizare solicitat de întreprindere în cuantum de 1,58 de lei pentru un kilowatt/oră.

Potrivit deciziei ANRE, noile tarife vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial (MO) al Republicii Moldova. Hotărârea ANRE va fi publicată în MO din 23 august 2019.  

Fluxul de știri
0