Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcționarii publici cu statut special din cadrul MAI vor avea noi competențe

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul a votat, astăzi, în prima lectură, un proiect de lege pentru modificarea Codului Contravențional al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Principalele prevederi ale acestuia au drept scop acordarea dreptului de a examina cauze contravenționale și a aplica sancțiuni în limitele competenței funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care exercită atribuțiile Poliției și au fost împuterniciți cu asemenea atribuții în fișele postului.

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Ce spune un fost ministru de Interne despre activitatea MAI în primele 100 de zile

În special, ministrul Afacerilor Interne va avea dreptul de a crea un nomenclator al funcțiilor și al competențelor de examinare a cauzelor contravenționale și aplicare a sancțiunilor reieșind din competențele MAI de examinare a contravențiilor.

Autorul proiectului este deputatul PSRM Vasile Bolea, președintele Comisiei Juridice, pentru numiri și imunități. Autorul motivează oportunitatea documentului prin necesitatea aducerii în concordanță a normelor Codului contravențional cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului General al Poliției, precum și aplicării uniforme a legislației contravenționale.

Fluxul de știri
0