Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune un fost ministru de Interne despre activitatea MAI în primele 100 de zile

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Alexandru Jizdan, apreciază satisfăcător activitatea MAI pe o perioadă de 100 de zile, dar spune că unele decizii luate de minister sunt greu de înțeles.
Ce spune un fost ministru de Interne despre activitatea MAI după 100 de zile.

Alexandru Jizdan a declarat în studioul Sputnik Moldova că democrații pregătesc un raport de alternativă cu privire la activitatea Guvernului Chicu la 100 de zile de la învestire. Referindu-se la Ministerului Afacerilor Interne, Jizdan a spus că apreciază satisfăcător activitatea MAI, doar că unele decizii legate de politicile acestui minister sunt greu de înțeles.

Deputatul s-a referit la soluția pe care a propus-o ministerul în legătură cu fortificarea activității inspectorilor de sector, menită să combată criminalitatea în localitățile rurale. Jizdan spune că plasarea unui inspector de poliție în fiecare localitate este o idee bună, doar că acestor polițiști ar trebui să li se ofere instrumentarul necesar.

„Dacă acești polițiști nu vor dispune de instrumentele necesare, ei vor rămâne simplii spectatori la crimele care au loc”, a punctat Jizdan.

Fostul ministru de Interne mai afirmă că una dintre cauzele că avem aceste crime odioase este că din legislația contravențională a dispărut arestul administrativ.

Exclusiv: Jizdan rupe tăcerea - Din culisele plecării celor șase deputați din PDM>>>

„Cele 15 zile de arest administrativ au dispărut din legislație. La ora actuală avem doar câteva articole care prevăd arestul administrativ, în rest lumea este liberă să facă ce vrea. Percepția asta a democrației duce la haos în localitățile noastre. Lumea consumă alcool, nu are frică să se urce după asta la volan, face ce vrea, iar toate acestea creează o atmosferă de nesiguranță în societate”, a opinat Alexandru Jizdan.

În urma crimelor grave din ultima perioadă, MAI și-a propus să implementeze un șir de măsuri care ar duce la prevenirea acestora, punând accent pe ofițerul de sector.

Fluxul de știri
0