Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întorc moldovenii? Câte persoane din Italia au intrat în țară în ultimele 14 zile

© Photo : Ana Marchitan, poză din arhiva personalAna Marchitan
Ana Marchitan - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirus câștigă tot mai mult teren în Italia. Potrivit autorităților din peninsulă, cifra celor infectați se apropie de 700. Între timp, mai multe țări europene anunță primele cazuri de infecție.
Modovenii se întorc? Câte persoane venite din Italia au intrat în țară în ultimele 14 zile

Aproximativ 10 mii de persoane venite din Italia au intrat în ultimele două săptămâni în Republica Moldova. Declarația îi aparține ofițerului de presă al Poliției de Frontieră Ana Marchitan și a fost făcută în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Sputnik Moldova.

„Dacă e să ne referim la cifra persoanelor venite din China sau Coreea, îmi este greu să spun, deoarece nu sunt curse directe. Ce ține de Italia, în ultimele două săptămâni au venit din această țară aproximativ 10 mii de persoane. Din Franța au venit aproximativ 1600 de persoane”, Ana Marchitan.

Reprezentantul Poliției de Frontieră precizează că cifra călătorilor veniți din Italia nu este mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, motiv pentru care nu am putea spune că moldovenii au decis să se întoarcă masiv acasă de frica infecției.

Vania Atudorei - Sputnik Moldova
Atenție! Microbiolog: Infecția coronavirusului pe bani și obiecte e valabilă câteva zile..

„Nu putem spune că numărul persoanelor venite din Italia s-a majorat. Activitatea noastră se derulează în regim normal”, adaugă Ana Marchitan.

Cert este că Poliția de Frontieră a luat un șir de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Se efectuează scanarea obligatorie a persoanelor suspecte cu ajutorul termometrului digital pe care îl avem, dar și cu termoscanerele care sunt instalate în Aeroportul Internațional Chișinău. De asemenea, în toate punctele de trecere sunt afișe cu informații despre coronavirus și metode de protejare. În cazul persoanelor care vin din țările de risc, noi suntem mult mai vigilenți”, conchide reprezentantul Poliției de Frontieră.

Precizăm că mai multe țări europene anunță primele cazuri de coronavirus. În Germania au fost confirmate 48 cazuri, în Marea Britanie - 16 cazuri,  Franța - 38 de cazuri,  Spania - 25 cazuri etc. Un caz de contaminare a fost confirmat și în România.

Fluxul de știri
0